ПЛЕКАТИ СВОЮ ДУШУ. ПРИТЧА ПРО СІЯЧА

Мета: ознайомити учнів з євангелівською притчею про сіяча, допомогти учням зрозуміти важливість праці над своєю душею, порівняти сіяння зерна із сіянням в душі слова Божого; виховувати в учнів турботу про ближніх, милосердя та щедрість.

Хід заняття:

І. Організаційний момент.

Гра « Скарби серця» ( учні поділяються на дві групи за принципом « Дерева – квіти». Кожна група отримує великий малюнок серця, яке вона повинна розділити на клітинки і вписати в них усі якості людини, які роблять серце світлим і сяючим. Група, яка напише більше якостей, виграє, і їй присвоюється звання « Охоронець серця». Це завдання учні роблять дуже охоче. До того ж воно корисне тим, що, по – перше, виконується колективно, по – друге, під час такої роботи учні думають про прекрасне, чисте та добре.)

Слово вчителя. В Євангелії Ісус Христос часто звертається до нас з повчальними оповіддями, які називаються притчами. У ті часи, коли жив Спаситель, щоб виростити хліб, зерно сіяли руками. І от, у притчі про сіяча, Христос розповідає про таке.

    Вийшов сіяч сіяти зерно своє. І коли сіяв, одне зернятко впало при дорозі й було потоптане, і птахи подзьобали його. А інше впало на каміння, і, зійшовши, засохло, бо не мало вологи. А ще інше впало поміж колючі кущі, і не виросло, ому , що заглушили його кущі. Інше ж упало на добру землю і, коли зійшло, дало плід у стократ.

  • Про що нам говорить Ісус Христос у цій притчі?

Вчитель. Сіяч – це сам Ісус Христос. Він сіє в нашу душу своє слово – слово любові, що підказує , як нам жити. І хто приймає слово Боже у своє серце, як у добру землю, той приносить у світ багато добра. А той, у кого серце схоже на кам’янистий грунт , хто міняє мудрість і красу євангельського слова на дріб’язок, у того душа стає безплідною. Але , як видно, із попередньої гри, ваші серця ще світлі та сяючі. І потрібно їх постійно такими зберігати.

Словничок. Притча – повчальна оповідь, яка дає нам мудрі поради для життя.

Інтерактивна вправа « Мікрофон».

  • Яким ви уявляєте серце доброї людини, а яким серце злої?
  • Заключне слово вчителя. Учіться кожний день добра, справедливості й любові!

Домашнє завдання. Намалюйте будинок майбутнього, в якому би вам хотілося жити, і як його можна збудувати?

завантаження...
WordPress: 22.86MB | MySQL:26 | 0,653sec